HTML

Hajlék blog

A Hajlék Alapítvány érdi lakóotthonában tíz fogyatékkal élő felnőtt lakik. Ez a blog róluk szól.

Konyhakert a Norvég Civil Támogatási Alap támogatásával

2014.12.30. 02:19 Hajlék Alapítvány

A Hajlék az idei évben sikerrel indult a Norvég Civil Alap pályázatán, és 4.651.800.- Ft-ot nyert. A támogatásból végre meg tudjuk valósítani a régóta vágyott konyhakertet. A lakóotthon melletti telkünk már régóta üresen állt, csak a gaz burjánzott rajta. Ide egy kertet álmodtunk sok gyümölcsfával és zöldségekkel egyrészt azért, hogy biztos forrásból származó, egészséges ételeket tudjunk tenni a lakók asztalára, másrészt azért, hogy spóroljunk is egy kicsit. A kertet a Hajlék egész közössége, azaz a lakók és a dolgozók együtt fogják gondozni, így tavasztól őszig biztosítani tudjuk azt is, hogy az ellátottak minden nap a friss levegőn tevékenykedjenek egy kicsit.

A projekt első negyedéve a tereprendezésről szólt. Kiirtottuk a bozótot, eltakarítottuk a törmeléket. A telken gyakorlatilag nem volt termőtalaj, ezért hozatni kellett. 460 m3 termőföldet vásároltunk, amit 50-60 cm vastagon terítettek szét.

A kinti munkálatokkal párhuzamosan megtartottuk a lakók önismereti, kommunikációs felkészítő  és a dolgozók szakmai kompetenciájának fejlesztését is.

A támogatásból vásároltunk egy új laptopot, hogy mobilizálni tudjuk, ezzel pedig hatékonyabbá tegyük a szervezési munkálatokat és a dokumentációt. Emellett beszerzésre kerültek olyan kisebb eszközök, amelyek a projekthez kapcsolódó rendezvények lebonyolításához, illetve a kora tavaszi kerti teendőkhöz szükségesek.egt_ncta.jpg

 

-->

Szólj hozzá!

Címkék: pályázat Norvég Civil Támogatási Alap Zöld lakhatás

A bejegyzés trackback címe:

https://hajlekblog.blog.hu/api/trackback/id/tr397019873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása